Ce este Black Friday si de ce m-ar interesa?

Black Friday, sau “Ziua Reducerilor Masive la tot felul de lucruri” a fost adaptata in ultimii ani si in Romania si a devenit rapid extem de populara. In acest articol va vom spune cam ce inseamna Black Friday in tara noastra si ce asteptari ar trebui sa aveti de la acest “eveniment” al ultimilor ani.

Dupa cum numele sugereaza, Black Friday este o ‘sarbatoare’ americana. De ce am pus ghilimele? Pentru ca Black Friday marcheaza inceputul sezonului de iarna de cumparaturi pe continentul Nord American, deci nu avem de-a face cu o sarbatoare in sensul clasic al cuvantului.

Black Friday pica intotdeaua a doua zi dupa Ziua Recunostintei (de obicei ultima joi din noiembrie). Majoritatea vanzatorilor deschid isi deschid magazinele in miezul noptii (4 dimineata), pentru ca se anticipeaza vanzari record pentru fiecare Black Friday.

Acest lucru se intampla din mai multe motive:

  1. multi angajatori dau liber angajatilor de Black Friday, deci sunt mai mult cumparatori pe strada
  2. de Black Friday se gasesc oferte incredibile. Reducerile de pret de 50-70 sau chiar 80% nu sunt o raritate
  3. multi cumparatori strang bani tot anul pentru a beneficia la maxim de ofertele sfarstitului de an cu ocazia Black Friday, Cyber Monday, Boxing Day si alte ‘sarbatori’ de shopping

Ne veti intreba acum ce treaba are Black Friday cu Romania. Ei bine, incepand cu 2010-2012 o parte din retailerii locati au inceput sa ofere discounturi semnificative la produse cu ocazia Black Friday.

Asadar, marcati in calendar zilele de 16 si 23 Noiembrie 2018, pentru ca atunci aveti sansa sa va cumparati gadgetul mult dorit la un pret foarte accesibil. Trebuie insa sa va faceti temele dinainte si sa identificati ofertele din magazinele romanesti participante la Black Friday.

Trebuie amintit faptul ca cele mai vandute produse de Black Friday sunt de obicei electronicele si accesoriile pentru acestea. Deci asteptati-va la reduceri la telefoane si laptop-uri, tablete, televizoare si alte produse asemenea. S-ar putea sa aveti surpriza sa gasiti si carti, filme, muzica la pret redus, insa accentul se pune pe gadgeturi electronice.

Nu uitati sa reveniti pe BlackFridayRomania.net in saptamana de Black Friday pentru a beneficia de cele mai mari reduceri de preturi din 2017. Vom avea pregatite pentru voi cele mai proaspete oferte de care puteti beneficia online, usor si convenabil.