Când e Black Friday 2022 în România? – Detalii Actualizate

Black Friday 2023 are loc în România în data de 10 Noiembrie 2023 (şi în weekendul ce urmează acestei Vineri), însă unele magazine participante aleg să ofere reduceri în perioada 13 - 14 Noiembrie, iar altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 20 - 21 Noiembrie, o săptămână mai târziu, cum s-a intamplat și în anii anteriori.

Detalii mai jos, în cadrul articolului.

VEZI LISTA COMPLETĂ

a magazinelor şi ofertelor de Black Friday 2021

Magazine recomandate, cu oferte excelente

Fenomenul Black Friday, sau pe românește Vinerea Neagră a Prețurilor, sau Vinerea Reducerilor, a ajuns în România de câțiva ani şi a devenit rapid extrem de popular, pentru că foarte multe magazine şi retaileri au oferit (şi vor oferi şi în 2021) reduceri importante în această zi. Lista participanților include sute de magazine, de la cele mai cunoscute precum Emag, Altex, Cel, Flanco, Carrefour sau Cora, până la multiple magazine mici și specializate pe un domeniu anume.

Când este Black Friday 2022 în România?

Anul acesta Black Friday va avea loc pe data de 11 Noiembrie 2022, iar în cazul majoritpții magazinelor ofertele se vor prelungi și în weekendul 11-12 Noiembrie.

Urmând linkurile de mai jos veţi găsi o listă detaliată, organizată pe tipuri de produse oferite, a magazinelor ce au anunţat că pregătesc oferte speciale pentru ziua de Black Friday 2022, cu detalii legate de data în care vor fi disponibile reducerile în cazul fiecăruia.

Acest detaliu este important, pentru că deși majoritatea ofertelor vor fi disponibile în Vinerea de 11 Noiembrie 2022, data oficială a Black Friday 2022, o serie de magazine vor decide să își facă publice cele mai bune deal-uri fie mai devreme, fie pe parcursul weekendului 11-12 Noiembrie, fie chiar în Vinerea următoare, pe 18 Noiembrie.

Ce magazine participa la Black Friday 2022

Ideea de Black Friday provine din Statele Unite ale Americii și desemnează ziua ce dă startul sezonului de cumpărături de iarnă. La ei, în fiecare an Black Friday are loc în Vinerea imediat următoare zilei de Thanksgiving.

În România însă principalele magazine au decis cu câțiva ani în urmă să devanseze Black Friday cu o săptămână, și astfel s-a căzut cumva deaccord asupra ante-penultimei zi de Vineri din Noiembrie ca dată neoficială (dar majoritar acceptată) a Black Friday-ului în România, ce anul acesta pică pe 25 Noiembrie.

De ce s-a întîmplat acest lucru? Pentru ca magazinele să aibă suficient timp la dispoziție pentru a livra cumpărăturile până în preajma zilelor libere de 30 Noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua națională). Desigur, în realitate acest lucru nu s-a întâmplat tot timpul, în ciuda străduințelor magazinelor și serviciilor de curierat.

Fiți cu ochii pe data de 13 Noiembrie 2020

Fiți cu ochii pe data de 12 Noiembrie 2021

Așadar, în anii trecuţi magazinele mari, precum Emag, Cel.ro, Flanco, Altex şi multe altele (lista completă o găsiţi aici) au anunţat că vor devansa Black Friday-ul organizat de ei cu o săptămână, astfel că şi în 2022 se va întâmpla acest lucru, Black Friday având loc în Vinerea de 11 Noiembrie 2022. Reducerile s-au prelungit în multe cazuri şi în weekendul următor, în limita stocurilor, desigur.

Însă nu toate magazinele din România vor oferi reducerile pe data de 11, unii retaileri şi unele magazine vor pregăti ofertele pentru data de 18 Noiembrie, spre sfârşitul lunii. În plus, destul de mulţi vor oferi reduceri în ambele weekenduri, dar şi în săptămâna dintre acestea.

Vor fi 2 zile de Black Friday în 2022, şi pe 11 şi pe 18 Noiembrie!

Cu alte cuvinte, putem spune că anul acesta Black Friday-ul a devenit un Black Week prelungit, ce va începe undeva pe 11 Noiembrie şi va dura până spre 1 Decembrie, cu două puncte culminante: Vinerile de 11 şi de 18.

Aşteptaţi-vă însă şi ca unele reduceri să intre în vigoare şi în zilele premergătoare Vinerii Negre. Experiența anilor precendeți ne arată că multe magazine încearcă să fure startul, ba chiar să organizeze și tot felul de Black Friday-uri pe parcursul anului, precum cel de primăvară sau de vară. Tot experiența ne-a arătat și că cele mai bune oferte și cele mai interesante reduceri rămân în continuare rezervate zilei principale a Black Friday-ului, cel puțin în cazul magazinelor importante din domeniu IT&C, pentru că în alte domenii lucrurile pot diferi, fiecare retailer rulând diverse campanii de reduceri substațiale pe parcursului anului.

În concluzie, 11 Noiembrie 2022 este ziua pe care trebuie să o marcați în calendar dacă sunteți interesați de cele mai interesante oferte de Black Friday.

Bun, acum că ştiţi când va avea loc Black Friday în ţară noastră în acest an, nu va putem ura decât “Spor la prins reducerile!”. Noi vă vom fi alături şi vă vom oferi atât o listă completă a magazinelor participante la Black Friday, cât şi o listă actualizată în timp real a celor mai bune oferte disponibile în momentul în care veţi intra pe site.